Suomen parhaat hotellit

Nukkuminen hotellissa on ihanaa luksusta ja olennainen osa lomaa. Ei ole yhdentekevää missä yönsä viettää, vaan oikeanlaisen hotellin valinta on erittäin tärkeää, jotta lomasta tulisi onnistunut. 

Suomesta löytyy nykyään runsaasti erilaisia hotelleja, joista monet ovat elämyksellisiä ja ikimuistoisia niiden miljöön, designin ja tunnelman ansiosta. Alle olemme listanneet mielestämme Suomen tämän hetken kolme parasta hotellia, jotka ovat jokainen eri tavoin upeita ja vierailemisen arvoisia. 

Hotel Kämp

Hotel Kämp tarjoaa 1800-luvun lopun klassista luksusta aidon historiallisessa ja keskeisessä ympäristössä Helsingin Esplanadin puistossa. Kyseessä onkin Suomen suosituin viiden tähden hotelli. 

Onnistuneesti ylläpidetty alkuperäinen klassinen tyyli erottaa hotellin kilpailijoistaan. Kämpille on tunnusomaista elegantit marmoripylväät, kimalteleva peilihuone sekä aito 1800-luvun tunnelma. 

Kaikki huoneet ovat muhkeita ja ylellisesti varustettuja tyylikkäillä huonekaluilla, joissa yhdistyvät klassinen teema raikkaalla nykyaikaisuudella. Marmorikylpyhuoneista löytyvät sekä kylpyamme että suihku. Huoneiden tasot vaihtelevat Deluxe- ja Executive-huoneista sviitteihin. Kolme juniorsviittiä korostavat hotellin romantiikkaa, Kämp-sviitti on varustettu erillisillä oleskelu- ja makuuhuoneilla, kun puolestaan Executive-sviitissä on oma sauna. Hotellin hienoimmassa Presidentti Mannerheim-sviitistä löytyvät kaikkien edellä mainittujen lisäksi myös omat toimisto- ja keittiötilat.

Itse hotellin palveluihin kuuluvat ylellisten baarien ja ravintoloiden lisäksi kylpylä hieronnalla, kuntosali ja kolme saunaa (höyry, turkkilainen hamam ja suomalainen).

Arctic TreeHouse Hotel

Napapiirin metsäiselle rinteelle rakennettu Arctic TreeHouse Hotel tarjoaa modernisti suunniteltuja isoikkunaisia design -mökkejä, joissa yhdistyvät ylellinen mukavuus, loistava tilaisuus bongata henkeäsalpaavia revontulia, sekä mahdollisuus päästä nauttimaan arkisista elämyksistä. 

Rovaniemellä sijaitsevassa luksuslomakeskuksessa on tällä hetkellä 52 yksittäistä Arctic TreeHouse -pesää, jotka on sijoitettu taitavasti suunniteltuihin puisiin paanulaatoitettuihin pitkänomaisiin yksiköihin, joiden toisella puolella on panoraamaikkuna. Niistä on selkeät näkymät matalaan laaksoon ja parhaimmillaan voi seurata henkeäsalpaavien revontulien tanssia vaikka sängystä käsin. Voit valita majoituksesi tason kolmesta eri vaihtoehdosta: Arctic TreeHouse Suite, Arctic Glasshouse tai ArcticScene Executive Suite. Kaksi jälkimmäistä on kooltaan isompia ja niistä löytyy myös oma sauna. 

Hotellin viehätys johtuu sen yksityisyydestä ja viihtyisästä läheisyydestä upeaan Lapin luontoon. Kohteessa järjestetään paljon jännittäviä retkiä ja aktiviteetteja. Kylpylähoitoja voi puolestaan varata Metsäkyly Arctic Forest Sauna & Spasta, joka sijaitsee noin 20 minuutin ajomatkan päässä. 

Hotel St. George 

Helsingin tyylikäs St. George on hienovarainen näyteikkuna suomalaiselle taiteelle ja muotoilulle. Hotelli sijaitsee keskeisellä paikalla, entisessä 1800-luvun toimistorakennuksessa hiljaisen vehreän puiston kulmassa. 

Vaikka hotellissa ei olekaan kahta täysin samanlaista huonetta, on kaikki niistä sisustettu kauniin miellyttävillä vaalean pastellin tai beigen sävyillä. Sisustus ammentaa suomalaista designia ja huoneista löytyy esimerkiksi Alvar Aallon jakkarat ja Klaus Haapaniemen kankaat, sekä suomalaisia taideteoksia seinillä. Ylellisiin DUX:n sänkyihin on helppo rojahtaa päivän päätteeksi ja rentoutua huoneen viihdejärjestelmien ääressä. 

Hotellin omassa St. George Care Spa-hoitolassa voi nauttia sauna- ja allasosaston puitteista, sekä varata aikoja erilaisiin hoitoihin ja hierontaan.