MENE MARKKINOILLE

Humputtele, mopoile ja maistele herkkuja. Supise joulusalaisuuksia ja pelasta linnanneito. Jammaile, kohtaa ja kokeile kesäisessä kuhinassa. Reitti alkaa Karviasta ja etenee Porin, Ulvilan, Kokemäen ja Säkylän kautta Raumalle.

Kokemäellä on alkukesästä markkinahumua kellon ympäri! Humputtele Henrikin markkinoilla ja pistä jalalla koreasti Tulkkilan yössä. Innostu ohjelmasta, joka ei jätä vaativaakaan kävijää kylmäksi.

Polkaise mopo käyntiin ja pärryyttele Kauvatsalle Mopokarnevaaleihin. Tai suuntaa Pohjois-Satakuntaan Karviaan ja ole osa karvialaisen ittepäisyyden ja yhteisöllisyyden voimalla rakentuvaa kesätapahtumaa, Karvia-Päiviä.

Satakunnassa ei tarvitse mennä merta edemmäs kalaan. Riittää, kun suuntaat Raumalle tai Poriin! Porin Silakkamarkkinat avaa suomalaisen silakkamarkkinakauden syyskuun alussa ja Rauman Silakkamarkkinat järjestetään myöhemmin samassa kuussa. Maistele loimulohta tai friteerattua muikkua tai herkuttele perinteisellä satakuntalaisella kalakeitolla ja nahkiaisilla. Löydä markkinoilta myös lähiruokaa: sieniä, marjoja, omenoita, juustoja ja lihatuotteita.

Aisti vanhan ajan markkinatunnelmaa Porin Kauppatorin ja Kävelykadun alueella. Hanki joulun alla pukinkonttiin itse tehtyjä ja kasvatettuja tuotteita Satakuntalaiselta Joulutorilta. Maistele, tunnustele, tinkaa ja fiilistele.

Matkusta ajassa taaksepäin aina keskiajalle Ulvilan kaupungin perustamisen aikoihin asti. Ulvilan Keskiaikaisilla Hansamarkkinoilla narrit naurattavat ja miekat viuhuvat. Näe seppä työssään ja ritari sotisovassaan tai pelasta linnanneito. Herkuttele keskiajan pitopöydässä ja sujauta neulakinnassukat jalkaan käsityöläisen kojussa.

Säkylän iloisissa kuhinoissa yhdistyy kaikki mitä kesätapahtumalta toivot! Jammaile musiikin tahdissa, tee löytöjä markkinakojuista tai vain nauti kesäisestä tunnelmasta, kun Kaislikossa kuhisee.