KULUTA KULTTUURIA

Kierrä Taidekehä ja sirkustele. Hengitä maan henkeä, virkisty konserteissa ja näyttelyissä. Hekota hetki kesäteatterissa ja lähesty rohkeasti nykytaidetta. Dallaile Dingon jalanjäljillä ja kavahda kummitusta. Reitti lähtee Kankaanpäästä kiertää Porin, Ulvilan, Harjavallan, Kokemäen, Köyliön ja Rauman kautta Eurajoelle.

Kankaanpäässä karun kaunis kangasluonto yhdistyy jyhkeään tiilirakentamiseen. Kaupunkimiljööseen on sijoitettu yli sadan taideteoksen jatkuvasti täydentyvä Taidekehä. Kohota kulttuurikuntoasi kiertämällä koko Taidekehä tai kulje keskustan lävistävä Taidepolku päästä päähän. Sukella Taideviikon tapahtumiin. Etsi, löydä, pysähdy, viivähdä ja tutustu taiteen maailmaan.

Köyliön Tuiskulasta löydät satumaisen taidematkailukohteen, Pelimannimäen. Ihmettele romuista rakennettuja leluja, eläimiä, saturakennuksia ja taidenäyttelyitä. Vietä luovuuskoulupäivä tai kokeile sirkusvälineitä. Rauhoitu riehakkaan sirkustaiteen täyttämän retken jälkeen taiteilija Into Linturin kodissa Villa Linturissa.

Linturin taiteesta nautit myös Emil Cedercreutzin museossa Harjavallassa. Koe luonnonkauniilla Kokemäenjoen rantatörmällä sijaitsevassa museossa monipuolinen yhdistelmä taidetta ja kulttuurihistoriaa. Tutustu persoonalliseen Harjulan taiteilijakotiin, ihastu siluettitaiteeseen tai perehdy entisajan maaseudun elämään ja kunnioita arkista maatyötä Maahengen temppelissä.

Musiikkifestivaali Satasoitto levittäytyy Harjavallasta Kokemäelle. Satasoiton musiikilliset maisemat vievät sinut korkeatasoisista klassisen musiikin konserteista viihde- ja koko perheen konsertteihin. Hiljenny kirkkomusiikkikonsertissa tai taivu tangon tahtiin Seuratalon Iltamissa.

Satakunta pursuilee riemukkaita kesäisiä teatteriesityksiä. Nauti kepeä kulttuuriannos Lavian kesäteatterissa. Hurmaannu merellisestä näyttämöstä Kuivalahdella tai tunne teatterin taika suurten honkien huminassa Teatteri Ulpun avulla Ulvilan Massilla.

Astu Raumalla Lönnströmin tehtailijapariskunnan edustuskotiin ja nauti ainutlaatuisten design- ja taide-esineiden loistosta. Surffaa kotimaisen ja kansainvälisen taiteen aallonharjalla Porin taidemuseossa ja löydä uusia lähestymistapoja taiteeseen kaikenikäisten työpajoissa.

Ota omaksesi pala suomalaista pop-kulttuuria. Pori Rock-kierroksella teemaopas kuljettaa ryhmääsi Dingon, Yön ja Mamban jalanjäljissä eri puolilla kaupunkia. Eläydy rokkareiden elämään ja ratko rock-aiheisia tehtäviä. Tai tunne jännittyksen väristykset selkäpiissäsi Kummituskävelyllä. Kuka kummittelee Raatihuoneen tornissa? Entä millaisia ovat teatterin kummitukset?