LIIKUTA LAPSIA

Laita lapset landelle, lossille tai luontotaloon. Poikkea pula-ajassa tai kartanon ullakolla. Sukella, hiihdä ja kiipeile seinille. Reitti kulkee Merikarvialta, Jämijärvelle, Poriin, Kokemäelle, Eurajoelle ja edelleen Raumalle.

Merikarvia tarjoaa lapsiperheelle annoksen eläintilan arkea Koivuniemen Herran MuuMaassa yhdessä isäntä- ja työväen kanssa. Ole ihan maalla ja hypi heinissä tai ui kauroissa. Kummastele elävää sukkanauhaa ja paijaa silkkistä chinchillaa. Juokse kilpaa possujen kanssa ja jätä saunatontulle vettä pesusoikkoon. Maalaismeininkiä traktoriajelusta uimaretkeen!

Porissa perhe pääsee teatterista luontopolulle tai uimahallista 50-luvulle. Kieputa ruoria Kirjurinluodon Pelle Hermannin puiston merirosvolaivassa tai vaihda kuulumisia Viksu Mustavariksen kanssa. Ohita kaveri turvallisesti Liikennepuisto Vinkkarissa tai ylitä juopa lossilla Polsan reitillä. Leiki Satakunnan Museossa puotipuksua tai tutustu Luontotalo Arkissa Satakunnan luontoon.

Millaista oli olla lapsi herraskartanossa lähes 150-vuotta sitten? Kurkista Vuojoen kartanon ullakolle Eurajoella, etsi helmiä kartanon kuusikujalla ja maistele Orangerian hedelmäsatoa. Solahda 1930-luvun torppatunnelmaan Välimaan perinnetorpalla. Leiki perinneleikkejä ja paiski hommia piian tai rengin kanssa. Nikkaroi puutraktori, auta emäntää sualpualikkaiden valmistuksessa ja soita knapphyrrää.

Satakunta hemmottelee lapsia ja nuorilla Pitkis-tapahtumilla ympäri vuoden. Tutustu liikuntaan koko perheen voimalla! Lähde nauttimaan liikunnan riemusta Kokemäen Pitkäjärvelle Pitkis-Sport –leirille. Telttaile ja valitse omasi yli 40 liikuntalajista. Löydä ystäviä ja elinikäinen harrastus.

Hiio-hoi! Kuuskajaskarin loma- ja linnakesaari on täynnä leikkipaikkoja ja luontoelämyksiä. Ihastele kivikokoelmaa, kulje geologiapolkua ja ammu kunnialaukaus aidolla tykillä. Löydä keramiikkaveistoksia lasten snorkkelisukelluspuistosta ja kiipeä merivalvontatorniin. Nuku yösi kasarmituvassa ja nauti aamiainen meren äärellä.

Ota erä lumisählyä tai anna kiville kyytiä curling-radalla. Tutustu ilmailunäyttelyyn tai liidä pilvien päällä lentosimulaattorilla. Kiipeä seinälle tai liidä ladulla hiihtotunnelissa kesähelteellä. Patikoi luontotornille tai ratsasta kauniissa mäntymetsässä. Jämijärvi on aktiivinen ympäri vuoden!