Koe kesä
Teemareitti Satakuntaan

SUPpaile ja leiki lännenmiestä, golfaa frisbeellä, rehki resiinalla. Anna merituulen vilvoittaa ja hiekan polttaa varpaita. Reitti johdattaa Eurasta Harjavaltaan, Poriin, Pomarkkuun, Kankaanpäähän ja Merikarvialle.

Sieravuori Eurassa Pyhäjärven rannalla (kuva Jari Laakso)
Viihdy Euran Honkilahden Sieravuoressa vaikka koko kesä. Opettele leija- tai purjelautailua Pyhäjärven aalloilla tai vie polttariporukka kanoottiretkelle. Vai kiinnostaako trendikäs SUPpailu? Juhli juhannusta Suomen ykkösartistien tahdissa tai ota rennosti rantabaarin riippumatossa.

Kesäharrastuksia ja herkkuja! (kuvat 1, 2 Juha Sinisalo, 3 Succee)Kesäharrastuksia ja herkkuja!
Vietä viiden tähden loma postikorttimaisen kauniissa huvilassa Harjavallassa. Tanssi sydämesi kyllyydestä, herkuttele ravintolassa ja rentoudu hotellin viileillä lakanoilla. Kiidä suksilla Kokemäenjoella tai paranna tasoitustasi viheriöllä. Hyppää vauhdilla ratsun selkään lännenmiehen tyyliin, jiihaa!

Yyteri ja Reposaari Porissa (kuva 1 Visa Vehmanen, kuva 2 Vastavalo)
Porin kesään kuuluu erottamattomasti Yyteri monine harrastusmahdollisuuksineen, mutta kaupungilla on tarjota paljon muutakin. Tutustu kauniiseen Kokemäenjokeen upealla sisävesiristeilijä M/S Charlottalla ja paistattele päivää Reposaaren auringossa. Aisti 1920-luvun tunnelma Mäntyluodon hotellissa, kierrä Ahlaisten frisbeegolfrata tai kokkaa retkiruokaa Kitukosken laavun kesäkeittiössä.

Resiinaretkelle Pomarkkuun tai rentouttavasti kalaan (kuva 1 Satakuntaliitto, kuva 2 Seppo Keränen)
Vaihda maisemaa lihasvoimalla! Resiina on taatusti ainutlaatuinen tapa matkata raiteilla ja lähellä luontoa. Suunnittele oma reittisi ja laita vaikka koko perhe ’pumppaamaan’. Isompikin porukka majoittuu retken päätteeksi Rautatieaseman retkeilymajassa Pomarkussa. Koeta kalaonneasi kirkasvetisellä Valkjärvellä ja anna ajatustesi liueta Satakunnan kesän valkeaan yöhön Korpirämäkän höylähirsimökissä.

Kankaanpää hellii kesäisiä asuntovaunu ja -automatkaajia tasokkaalla caravan-alueella. Kulje tarinapolkua pitkin runsasvetiselle Kuninkaanlähteelle tai pulahda lämmitettyyn altaaseen maauimalassa. Popsi makeaa porkkanaa ja tarkkaile reipasta tanhua vilkkaalla lauantaitorilla. Ajele yöksi turvalliseen Kurkikorven varamummolaan.

Merikarvia - sata aurinkoista päivää enemmän! (kuvat Merikarvia)
Merikarvian väkiluku kasvaa kesäisin tuhansilla mökkeilijöillä. Krookan satama on poutaisen Merikarvian sykkivä sydän. Nauti satamassa Kalaliike Eljas Sannan savustetusta kalasta. Anna aikaa taiteelle Galleria Vanha-Savussa. Koe kesäinen teatterielämys ainutlaatuisella Krookan merenrantanäyttämöllä ja kahvittele virtaavan veden äärellä Lankosken vanhalla kahvimyllyllä.