Tempaudu talveen
Teemareitti Satakuntaan

Kairaa avanto, pilki tai ui. Laske pulkkamäkeä hiekkarannalla tai suksi Pönttöpuistoon. Reitti kulkee Jämiltä, Siikaisiin, Yyteriin, Poriin, Luvialle, Raumalle ja edelleen Säkylään.

Jämi Pohjois-Satakunnassa (kuva Antti Partanen)
Jämijärvi tarjoaa talvista tekemistä moneen makuun. Koe vauhdin hurmaa moottorikelkalla tai lumikenkäile laavulle. Hyppää suksille rinteeseen tai hiihtotunneliin.

Jämin talvireitillä (kuva Ilmari Mattila)
Nauti luonnon rauhasta aurinkoisella järven jäällä pilkkien tai narraa matikoita pimeään aikaan. Lepää lomalla maalaisidyllissä tai loisteliaasti luksushuvilassa rentoutuen.

Varjoilua Luvialla (kuva Anssi Riihiaho)
Pienikin irtiotto talvisesta arjesta piristää pitkään. Poikkea Luvialla ja koe kirpeän karaiseva avantouinti. Tai ajele Siikaisiin testaamaan ralliauton suorituskyky talvisella moottoriradalla.

Pulkkailua Yyterissä (kuva Marko Mikkola)
Porin Yyteri on maankuulu kesäkohde, mutta se tarjoaa elämyksiä myös talvella. Lähde porukalla pulkkamäkeen tai vuokraa kimppasukset. Jos länsirannikon leuto talvi hillitsee hiihtoharrastusta, suuntaa purkamaan energiaa lasten liikuntamaahan Karhuhalliin.

Merellinen Rauma houkuttelee talvellakin. Pakkaa eväät reppuun, pue lämmintä päälle ja lähde retkelle saaristoon hyvän jään aikana. Lämää kiekko maaliin tai pyörähtele piruetteja jäähallin tai tekojääradan jäällä.

Pyhäjärvi jäässä (kuva Tuomo Hurme)
Säkylästä löytyy yksi Satakunnan varmalumisimmista latuverkostoista. Sivakoi Harjureitin valaistuja latuja ja seuraile talvilintujen elämää Pönttöpuistossa. Pilki Pyhäjärvestä siikasopan ainekset tai voita mökkiloma nappaamalla avannon isoin ahven.